Újabb díjat nyert a Szomor Méhészet (videó)

By Média-visszhang

Még tavaly számolt be a Kiskőrös TV arról, hogy a kiskőrösi székhelyű Szomor Méhészet a Kézműves Kiválóságok versenyén különdíjat kapott. Szomor Balázs január 26-án Budapesten vette át a díjat, melyet a Kiskőrösi Mézével érdemelt ki, emellett az Év Kiváló Magyar Mézei versenyen akácméze Magyarországon a második legjobb lett.

Read More

Kézműves Kiválóságok Díj 2024: Újdonságok és Tradíciók Találkozása

By Hírek

Immár negyedik alkalommal kerül meghirdetésre a Kézműves Kiválóságok díj, amely évről évre a hazai kézműves termékek legjobbjait jutalmazza. Az elmúlt évek sikerei és az egyre bővülő mezőny ösztönöz minket arra, hogy minden évben újabb meglepetésekkel és fejlesztésekkel rukkoljunk elő. Az idei év különlegessége, hogy a már megszokott méz, lekvár, szörp és gyümölcslé kategóriák mellett ezúttal a legjobb magyar zöldséglevet, kézműves csokoládét és sört is keressük.

A Kézműves Kiválóságok díj célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar termelők kiemelkedő munkájára és bemutassa a hazai ízek sokszínűségét. A versenyben részt vevő termékek értékelése rendkívül szigorú és összetett folyamat, amely 14 különböző szempont szerint történik. Ezek között az íz, illat, szín, textúra, utóíz, összetevők minősége, valamint a hagyomány és kreativitás találkozása is szerepel. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a termékek megjelenésére is: az üveg, kupak, címke, márkanév és arculat mind hozzájárulnak a végső értékeléshez.

A tavalyi évben közel 130 terméket kóstolt és elemzett a szakértő zsűri, ami jól mutatja a verseny színvonalát és a kézműves termelők elkötelezettségét. Az idei bővítés lehetőséget ad arra, hogy még több kiváló termék kapjon elismerést, és a közönség új ízekkel ismerkedhessen meg. A magyar kézműves termékek támogatása és népszerűsítése nemcsak a helyi gazdaságot erősíti, hanem hozzájárul a hagyományok megőrzéséhez és a minőségi gasztronómia terjedéséhez is.

Idén is várjuk a nevezéseket, amelyek október 23-ig adhatók le. A nevezés a nevezési űrlap kitöltésével és két darab termék postázásával és a nevezési díj befizetésével válik véglegessé.

Kézműves Kiválóságok Díj 2023

By Hírek

Kézműves Kiválóságok Díj 2023, ahol Magyarország legfinomabb értékei versengenek!

A díjra szeptember 25-ig lehet jelentkezni!

 

A Kézműves Kiválóságok Díjra való nevezés izgalmas időszaka következik! Magyarország legismertebb kézműves termelői készülnek bemutatni kreativitásukat és hagyományörző szakértelmüket immár harmadik alkalommal.

 

A Kézműves Kiválóságok Díj nem csupán elismerés a tehetséges kézműveseknek, hanem egy egész országot átölelő gasztronómiai ünnep is, ahol a legízletesebb szörpök, gyümölcslevek, lekvárok és mézek versengenek a legmagasabb elismerésért.

Kézműves Kiválóságok Díj 2023, ahol Magyarország legfinomabb értékei versengenek!A verseny nem csupán a kóstolásról szól, hanem az alkotás szeretetéről és a hagyományok továbbvivéséről is.

 

A zsűri válogat: Szigorú zsűri bírálata garantálja a legjobb minőséget és autentikus ízeket. A zsűri tagjai a legkiválóbb szakemberek, akik érzékszervi minősítés és küllemi jellemzők alapján döntenek a győztesekről A díj kiírásához méltó zsűri gondoskodik arról, hogy a legapróbb részletekig átgondolt döntés szülessen meg.

 

Az eredményhirdetés izgalma azonban még várat magára. A győztesek október 22-én, az OMÉK-on vehetik át díjukat. Az ünnepélyes keretek között megrendezésre kerülő eseményen a nyertesek bemutatkozási lehetőséget kapnak, hogy személyesen is megismertessék termékeiket a nagyközönséggel.

 

A kategóriák, ahol a kiválóságokért versenyeznek:

  • Magyarország Szörpje 2023 I.- II. – III. helyezett
  • Magyarország Gyümölcsleve 2023 I.- II. – III. helyezett
  • Magyarország Lekvárja 2023 I.- II. – III. helyezett
  • Magyarország Méze 2023 I. – II. – III. helyezett

 

Legyen szó hagyományos családi receptekről vagy új, kreatív ízvariációkról, a Kézműves Kiválóságok Díja a tehetségnek és a szenvedélynek állít emléket.

 

Ne hagyja ki a lehetőséget!

Ha Ön is részt kíván venni ebben a kulináris kalandban, nevezze be termékeit szeptember 25-ig, és biztosítsa helyét a Kézműves Kiválóságok Díja versenyben.

Egyedülálló alkalom, hogy megmutassa, mit rejt a hagyományok és az alkotás szeretete.

Kézműves Kiválóságok díj 2022: a Mayer Málna vitte a pálmát!

By Hírek

Kézműves Kiválóságok díj: a Mayer Málna vitte a pálmát!

Az Év Agrárembere és a Magyarország Legszebb Birtoka kitüntető díjak szervezői kifejezetten fontosnak tartják a magyar mezőgazdaság, élelmiszerelőállítás szépségein keresztül bemutatni a termelői munka gyümölcsét. Ez a gondolat volt az elindítója a Kézműves Kiválóságok díjnak, melyet szeptember 29-én immár másodszor adtak át a szintén a cégcsoporthoz tartozó Tulip Garden Cafe-ban.

„ A díj célja megismertetni hazánk kézműves kiválóságait, legyen szó gyümölcsléről, vagy akár szörpről”  – mondta Tóth Diána a díj főszervezője, aki elárulta, idén is rengeteg szörpből, lekvárból és gyümölcsléből válogathatott a zsűri.„A lekvár újdonságként szerepel a díjazottak között, hiszen tavaly ilyen terméket nem bírált a zsűri ”– folytatta a főszervező, akitől megtudhattuk, hogy a bírálat során megválasztották Magyarország Szörpjét, Magyarország Gyümölcslevét, Magyarország lekvárját és a Tulip Garden Cafe különdíjasát is.

A díjakat Hamvas Atanáz tulajdonos és Urkom Katalin, a kávézó vezetője adták át.

Az idei évről elmondható, hogy a Mayer termékek, s azon belül is a málna vitte a pálmát, hiszen az ítészek mind a szörpök, mind a lekvárok közötti versengésben a Budakeszi illetőségű cég málna készítményét találta legjobbnak. A gyümölcslé kategória első helyét a Táborhegyi Kormin Szőlő nyerte el, a Tulip Garden Cafe különdíjasa pedig a Kertünk Kincsei termékek lettek.

„Meggyőződésünk, hogy egy szakmai zsűri által megítélt díj nem pusztán a termelő munkásságát és termékét ismeri el, hanem bizalmat ébreszt a fogyasztóban is az adott élelmiszer iránt” – hangoztatta a díjátadón Hamvas Atanáz, aki a győzteseknek gratulálva azt is elárulta, hogy a zsűri idén sem volt könnyű helyzetben, hiszen szerencsére rengeteg kézműves kiválóság készül hazánkban.

agrotrend.hu

 

Kézműves kiválóságokat díjaznak

By Hírek

Ha kimondjuk a szót: szörp, óhatatlanul valami kellemes, hűsítő, édes érzés párosul hozzá. Hasonló érzéseket társít a képzeletünk egy jó gyümölcsléhez. Talán visszacsatol a gyerekkorhoz, vagy éppen a mindennapjaink egy-egy pillanatát idézi fel. Kétségtelen tény, hogy a minőségi szörpök és gyümölcslevek ilyen élményeket idézhetnek fel bennünk. Hazánk bővelkedik kíválóbbnál kíválóbb szörpökben és gyümölcslevekben.

Az idén először az Agrotrend Csoport díjazni is kívánja a legjobbakat azzal, hogy útjára indítja a Kézműves Kiválóságok díjat, mely egyelőre a szörpökre és gyümölcslevekre fókuszál, ám a későbbiekben kibővül olyan termékekkel melyekre méltán lehetnek büszkék a hazai termelők. A díjról Tóth Diána ötletgazdát, a Szeretem a mezőgazdaságot oldal főszerkesztejőt kérdeztük.

– Mi volt az alapötlet, amivel a Kézműves Kiválóságok programot megalapították?

– A Kézműves Kiválóságok arra hivatott, hogy a magyar mezőgazdaság, az élelmiszerelőállítás szépségein keresztül bemutatásra kerüljön a termelői munka gyümölcse. A díj célja megismertetni hazánk kézműves kiválóságait, legyen szó gyümölcsléről, vagy akár szörpről. Vásárlásaink során a tudatosság egyre nagyobb szerepet kap. Egy tudatos fogyasztó számára nagy mértékű segítség döntése meghozatalában, ha már találkozott az adott termékkel, hallott az elkészítési folyamatáról, esetleg ismeri a termék készítőjét. Kettős célunk, hogy egyrészt ebben a szinte minden nap meghozandó döntésben segítsük a fogyasztókat, másrészt pedig ezáltal segítsük a magyar mezőgazdaság szereplőit! Segítsük őket termékeik értékesítésében, abban, hogy minél több hazai termelőtől származó termék kerüljön a fogyasztók asztalára. Meggyőződésünk, hogy egy szakmai zsűri által megítélt díj nem pusztán a termelő munkásságát és termékét ismeri el, hanem bizalmat ébreszt a fogyasztóban is az adott élelmiszer iránt.

– Milyen termékeket szeretnének versenyeztetni?

– Hosszútávú terveink között több kézműves termék bemutatása is szerepel, hiszen egyre nagyobb kereslet azon termékek iránt, amik hazai vállalkozások, hazai termelők kezei közül kerülnek ki.

– Idén melyik termékkörrel kezdődik a program?

– Az első évben, vagyis idén a szörpöké és gyümölcsleveké lesz a főszerep. Három kategóriában nevezhetik a termelők a termékeiket. Keressük Magyarország szörpjét, illetve gyümölcslevét és lesz egy különdíj is, ami a „Dunakanyar szörpje” címet viseli majd.

– Hol lesz az esemény?

– Autentikus helyszínen, a hazai szörpgyártás emblematikus településén! A verseny ugyanis az első Szörp és Gyümölcs Fesztivál keretein belül kerül megrendezésre. A verseny megnyitójára június 18-én 10 órakor kerül sor ünnepélyes kereteken belül Szobon. A díjazottaknak így lehetőségük nyílik arra is, hogy a fesztiválon személyesen bemutassák termékeiket.

– Hogyan lehet nevezni?

– Aki nevezni szeretne, azt kérjük, hogy látogasson el a www.kezmuveskivalosagok.hu weboldal, ahol minden részletet megtalál.